Oriades.gr

Διαδρομές

small logo

 

Οδηγήστε μόλις λίγα χιλιόμετρα και βρεθείτε σε μέρη με μεγάλο τουριστικό, αρχαιολογικό και λαογραφικό ενδιαφέρον. Για απεριόριστη ελευθερία επιλέξτε 4x4.

  • Σπήλαιο των Λιμνών
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού
  • Οδοντωτός
  • Μέγα Σπήλαιο
  • Καλάβρυτα
  • Λάδωνας

 

Επισκεφτείτε το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά, αξιοποιημένο σήμερα στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος του και θαυμάστε τις υπόγειες λίμνες που "περίτεχνα" στημένες σε επίπεδα θα σας μαγέψουν με τα υπέροχα σχήματα και χρώματα που δημιουργούν. Η φύση μεφαλούργησε σε αυτόν τον τόπο! Στους πρόποδες του Χελμού θα συναντήσετε το Πλανητέρο και μπορείτε να φάτε φρέσκια πέστροφα απευθείας από τα τοπικά ιχθυοτροφεία.

Το χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκετε στη βόρεια πλευρά του Χελμού, στη θέση Βαθιά Λάκκα (1650-2300μ). Απέχει 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα και 200 χλμ. από την Αθήνα. Δ ιαθέτει δώδεκα πίστες μήκους 20 χλμ. Λειτουργούν επτά αναβατήρες με δυνατότητα μεταφοράς 5000 ατόμων ανά ώρα. Στο επιβλητικό λευκό τοπίο ενός από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά της χώρας θα βρείτε Snowmobile προς ενοικίαση καθώς και πλήρη εξοπλισμό για τις ανάγκες του σκι και του snowboard.

Το Χελμό διασχίζει το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, που ξεκινά από το Διακοπτό. Το μονοπάτι ακολουθεί τις γραμμές του οδοντωτού σιδηρόδρομου που ανεβαίνει στα Καλάβρυτα. Το τρενάκι διασχίζει από το 1889 το φαράγγι του Βουραϊκού, με την πλούσια χλωρίδα που προστατεύεται σαν μνημείο της φύσης. Οι γραμμές του οδοντωτού περνούν μέσα από σήραγγες, τις οποίες ακολουθούν πεζοπόροι, γι' αυτό και πρέπει να ενημερώνονται οι ορειβάτες για τα δρομολόγια των τρένων για λόγους ασφαλείας.

Η διαδρομή έχει σήμανση, συνεχίζεται έξω από την πόλη σε χωμάτινο μονοπάτι 2 χλμ. και καταλήγει σε ασφαλτόδρομο με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο. Με ανοδική πορεία, η διαδρομή φτάνει μέχρι τα 1240μ σε διάσελο, όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια το μονοπάτι Ε4 ακολουθεί νότια κατεύθυνση και οδηγεί τον ορειβάτη στα χωριά Άνω και Κάτω Λουσοί. Ένα άλλο μονοπάτι θα σας οδηγήσει στο ορειβατικό καταφύγιο του Χελμού στη θέση "Πουλιού Βρύση" κι από εκεί στα Ύδατα της Στυγός, εκεί όπου ο άτρωτος Αχιλλέας λούστηκε από τη μητέρα του Θέτιδα. Αν είστε ορειβάτης ή θέλετε να γίνετε, ζητήστε από τη reception του ξενώνα τον ορειβατικό χάρτη της περιοχής για περισσότερες πληροφορίες.

Από τις Ορειάδες πάρτε το δρόμο για Καλάβρυτα, απολαύστε την υπέροχη διαδρομή μέσα στο φαράγγι πλάι στον Βουραϊκό και κατεβείτε για φαγητό στη Ζαχλωρού. Από τη Ζαχλωρού μπορεί κανείς να ανέβει με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο στο μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου που κτίσθηκε το 362μ.Χ. από τους αδερφούς Συμεών και Θεόδωρο. Στη Μονή σώζεται η περίφημη εικόνα της Παναγίας την οποία φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το γαντζωμένο πάνω στο βράχο μοναστήρι ακροβατεί ανάμεσα στο δέος και τη μεγαλοπρέπεια. Επισκεφτείτε το και γνωρίστε στοιχεία του λαογραφικού πλούτου της περιοχής στο μουσειακό κομμάτι του Μεγάλου Σπηλαίου.

Καλάβρυτα. Το γραφικό χωριό μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου έχει πολλά όμορφα μέρη για να επισκεφτείτε. Ο κεντρικός δρόμος του χωριού είναι γεμάτος καφετέριες, παραδοσιακά ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία και ζαχαροπλαστεία. Στη ν πλατεία του χωριού η εκκλησία δεσπόζει με το ρολόι στο αριστερό καμπαναριό καμένο να δείχνει ακόμα την ώρα που ο εφιάλτης της εκτέλεσης του '43 ξεκινά. Εκεί θα συναντήσετε και το ιστορικό μουσείο. Ο Τόπος Θυσίας βρίσκεται μόλις 1 χλμ από το κέντρο.

Στα όρια Αχαΐας - Αρκαδίας ρέει ένας από τους ομορφότερους ποταμούς της Πελοποννήσου, με τα νερά του να σχηματίζουν μια εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη έκτασης 6.000 στρεμμάτων. Ανακαλύψτε την άγρια ομορφιά του Λάδωνα μέσα από δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού - η περιοχή τώρα ανεβαίνει και δικαιούται την προσοχή σας.

Τα νερά του κατρακυλούν από τις πλαγιές του Χελμού, στην καρδιά της ορεινής Αχαΐας, διασχίζουν τη δυτική Αρκαδία και έρχονται να ενωθούν με τις πηγές του Αλφειού, στα σύνορα με την Ηλεία. Με μήκος που ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα, ο ποταμός Λάδωνας είναι η νέα τάση για τους εναλλακτικούς της Πελοποννήσου. Αν και θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ελλάδα, κι ένας αρχάριος μπορεί τώρα να απολαύσει την εμπειρία κατάβασης του ποταμού. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Λάδωνα, 7 χλμ. ανατολικά του χωριού Δάφνη. Πριν ανακαλύψουν το spot οι απανταχού φανατικοί alternative tourists, οργανώστε ένα ανοιξιάτικο weekend αφιερωμένο σε kayak, canyoning, rafting ή σε ιππασία, mountain bike, jeeps, ακόμη και τοξοβολία και προσανατολισμό στο βουνό. Το δυναμικό των είκοσι εκπαιδευτών της Eco Action ( 210/3317866-7 ) και οι γραφικές ξύλινες εγκαταστάσεις της βάσης σάς παρέχουν ό,τι χρειάζεστε. Εδώ θα βρείτε εξοπλισμό για όποια δραστηριότητα επιλέξετε .

 

 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2005 New-Age Creations